| SI | EN
EN
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

prof. dr. Radko Komadina

prof. dr. Radko Komadina, dr. med., svetnik

Habilitacijski naziv in področje izvolitve: redni profesor za predmetno področje kirurgije

E-pošta: radko.komadina@vzsce.si

Govorilne ure: po dogovoru po e-pošti

Nosilec predmetov: Kirurgija, Nujna medicinska pomoč in zdravstveno varstvo v izrednih razmerah, Starostna krhkost in najpogostejša kronična obolenja

Kratek življenjepis: Dodiplomski študij končal na MF UL, kjer je tudi magistriral in doktoriral s področja kirurgije. Učiteljske izkušnje pridobival kot asistent, docent, izredni in redni profesor za predmetno področje kirurgije MF UL. Je član uredniškega odbora European Journal of Trauma and Emergency Surgery. Bil je član uredniškega sveta Zdravniškega vestnika ter sourednik Celjskih številk Zdravniškega vestnika. Bil je 4 mandate tajnik Društva travmatologov SZD, bil je 2 mandata predsednik Združenja kirurgov SZD, bil je ustanovni predsednik Vertebrološkega društva SZD. Trenutno je predsednik SZD.

Bil je AO štipendist, na podoktorskem izobraževanju na Baylor College of Medicine v Houstonu, bil je visiting profesor na medicinski fakulteti Hirosaki na Japonskem, 2 mandata je bil član komiteja za kirurgijo v izrednih razmerah in vojno kirurgijo ESTES, en mandat tajnik komiteja za edukacijo ESTES, 2. mandat je član boarda direktorjev ESTES. Šest let je bil strokovni direktor Splošne in učne bolnišnice Celje, kjer je iz Enote za znanstveno raziskovalno delo SOZD Zdravstveni center Celje razvil Oddelek za raziskovalno delo in izobraževanje in utemeljil učno poslanstvo Splošne in učne bolnišnice Celje. V sodelovanju s Srednjo zdravstveno šolo Celje je zastavil razvoj višješolskega študija zdravstvene nege v regiji. Bil je član Strokovnega sveta višješolskega središča Savinjsko-Šaleške regije. Na MF v Ljubljani predava kirurgijo in je nosilec področja kirurgija v izrednih razmerah.

Povezava do Cobiss.si

Šifra raziskovalca: 19380

Mentorstvo na študijskem programu prve stopnje: Mesta so še prosta