| SI | EN
EN
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

pred. Matej Marinšek

prim. Matej Marinšek dr. med., specialist interne medicine, kardiologije in vaskularne medicine

Habilitacijski naziv in področje izvolitve: predavatelj za področje urgentne medicine

E-pošta: matej.marinsek@vzsce.si

Govorilne ure: po dogovoru po e-pošti

Nosilec predmetov: Urgentna medicina

Kratek življenjepis: Matej Marinšek je diplomant ljubljanske medicinske fakultete. Leta 1999 je končal specializacijo iz interne medicine, od leta 2012 pa ima priznano tudi specializacijo iz kardiologije in vaskularne medicine. Leta 2015 je pridobil naziv primarij. Zaposlen je v Splošni bolnišnici Celje, kjer opravlja delo internista-kardiologa na Kardiološkem oddelku in v internistični urgentni službi. Od maja 2005 je namestnik predstojnika Kardiološkega oddelka, od oktobra 2009 vodi internistično urgentno službo.

Je aktivni član Združenja kardiologov Slovenije, Slovenskega združenja za urgentno medicino, Evropskega kardiološkega združenja (EAC), združenja WINFOCUS (World Interactive Network Focused on Critical Ultrasound). Svoje klinično-raziskovalno delo iz področij kardiologije in urgentne medicine je predstavil na več kot desetih kongresih in simpozijih vodilnih zdravniških organizacij v tujini.

Je glavni mentor specializantom za področji Interna medicina in Urgentna medicina in član zborničnih izpitnih komisij za področja: Interna medicina, Urgentna medicina, Anesteziologija z reanimatologijo. Od leta 2014 je predavatelj iz področja Urgentna medicina na Visoki zdravstveni šoli v Celju.

Povezava do Cobiss.si

Šifra raziskovalca: 28521