| SI | EN
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

viš. pred. mag. Marija Kolenc

mag. Marija Kolenc, dr med., prim., spec. radiolog

Habilitacijski naziv in področje izvolitve: Višja predavateljica za predmetno področje Radiologija

E-pošta: marija.kolenc@vzsce.si

Govorilne ure: po dogovoru po e-pošti

Nosilec predmetov: Radiologija z nuklearno medicino

Soizvajalec predmetov:/

Povezava do Cobiss.si

Šifra raziskovalca: 14599

Kratek življenjepis: Prim. mag. Marija Kolenc, dr. med. je zaključila študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani in se zaposlila v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor. Specialistični izpit iz radiologije je opravila v Ljubljani. Magistrirala je leta 2002 na Medicinski fakulteti v Zagrebu. Izvoljena v višji strokovni asistent. Opravljala funkcijo predstojnice Radiološkega oddelka v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer je uveljavljala nove diagnostične metode. Od 2004 je direktorica zasebne družbe Radiomed, ki se ukvarja z radiološko diagnostiko.

Habilitirana je v naziv visokošolske učiteljice - višje predavateljice za področje radiologije.

V okviru vseživljenjskega izobraževanja se udeležuje strokovnih srečanj doma in v tujini. Aktivno se je vključevala v organizacijo le-teh. Je član ESSR, delegatka ECR, članica skupine za varstvo pred sevanji in članica International society of the 21 Century Awards programme.

V njeni osebni bibliografiji najdemo izvirne znanstvene članke, strokovne in laične članke in znanstvene prispevke na konferencah doma in v tujini. Sodelovala je tudi pri znanstvenih projektih, kar je razvidno iz raziskovalnih poročil. Mag. Marija Kolenc, dr. med. je tudi sodnomedicinska izvedenka. Kot višja predavateljica sodeluje na VZŠCE in VSZSG.