| SI | EN
EN
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

viš. pred. mag. Marija Kolenc

mag. Marija Kolenc, dr med., prim., spec. radiolog

Habilitacijski naziv in področje izvolitve: Višja predavateljica za predmetno področje Radiologija

E-pošta: marija.kolenc@vzsce.si

Govorilne ure: po dogovoru po e-pošti

Nosilec predmetov: Radiologija z nuklearno medicino

Soizvajalec predmetov:/

Povezava do Cobiss.si

Šifra raziskovalca: 14599

Kratek življenjepis: Prim. mag. Marija Kolenc, dr. med. je zaključila študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani in se zaposlila v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor. Specialistični izpit iz radiologije je opravila v Ljubljani. Magistrirala je leta 2002 na Medicinski fakulteti v Zagrebu. Izvoljena v višji strokovni asistent. Opravljala funkcijo predstojnice Radiološkega oddelka v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer je uveljavljala nove diagnostične metode. Od 2004 je direktorica zasebne družbe Radiomed, ki se ukvarja z radiološko diagnostiko.

Habilitirana je v naziv visokošolske učiteljice - višje predavateljice za področje radiologije.

V okviru vseživljenjskega izobraževanja se udeležuje strokovnih srečanj doma in v tujini. Aktivno se je vključevala v organizacijo le-teh. Je član ESSR, delegatka ECR, članica skupine za varstvo pred sevanji in članica International society of the 21 Century Awards programme.

V njeni osebni bibliografiji najdemo izvirne znanstvene članke, strokovne in laične članke in znanstvene prispevke na konferencah doma in v tujini. Sodelovala je tudi pri znanstvenih projektih, kar je razvidno iz raziskovalnih poročil. Mag. Marija Kolenc, dr. med. je tudi sodnomedicinska izvedenka. Kot višja predavateljica sodeluje na VZŠCE in VSZSG.