| SI | EN
EN
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

Novice

 • Razpis za vpis v magistrski študijski program Paliativna oskrba

  29. 3. 2019
  Na povezavi je objavljen razpis za vpis v magistrski študijski program Paliativna oskrba, ki je edini tovrstni študijski program v Sloveniji.
 • 11.študentska konferenca

  26. 3. 2019
  Letošnja, že 11. študentska konferenca s področja zdravstvenih ved bo potekala na Fakultete za zdravstvene vede Univerze v Mariboru 24. maja 2019.
 • Uspešna prijava na razpis Študentski inovativni projekti za družbeno korist

  14. 2. 2019
  Visoka zdravstvena šola v Celju je bila uspešna na razpisu Študentski inovativni projekti za družbeno korist s projektom Lokacija in dostopnost do avtomatskih zunanjih defibrilatorjev v Mestni občini Celje. Projekt kot pedagoški mentor vodi viš. pred. dr. Roman Parežnik, kot strokovna sodelavka Koronarnega kluba Celje pa sodeluje ga. Sonja Urbancl. V projektu sodelujejo dva študenta Visoke zdravstvene šole v Celju, dva študenta Fakultete za logistiko UM, ena študentka Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije ter študentka Filozofske fakultete UL, študijskega programa Psihologija. Projekt poteka od meseca marca do sredine meseca julija 2019. V sodelovanju med VZŠCE kot prijaviteljico in Koronarnim klubom Celje kot partnerjem ter s sodelovanjem študentov različnih študijskim smeri bomo iz različnih zornih kotov preučili lokacije AED v mestu Celje, morebitne oznake, ki prebivalce opozarjajo nanje ter analizirali obveščenosti javnosti o AED med laično javnostjo. Glede na ugotovitve bo izdelan predlog za izboljšanje lokacij namestitve, označevanje dostopa in obveščenost javnosti o AED v Mestni občini Celje.
 • Informativni dnevi za vpis v študijskem letu 2019/20

  22. 1. 2019
  Informativni dnevi za vpis v visokošolski študijski program Zdravstvena nega bodo v petek, 15. 2. 2019, ob 16. uri in v soboto, 16. 2. 2019, ob 10. uri v prostorih VZŠCE, Mariborska cesta 7, Celje
 • Učbenik Porodništvo

  18. 12. 2018
  Izšla 3. dopolnjena izdaja učbenika Porodništvo avtorja prof. dr. Marka Lavriča.
 • Partnersko srečanje projekta QualMent

  28. 11. 2018
  26. in 27. novembra 2018 je na VZŠCE potekalo prvo partnersko srečanje evropskega razvojnega in raziskovalnega projekta Quality mentorship for developing competent nursing students (QualMent), ki je bil izbran v okviru programa Erasmus+, Strateška partnerstva v visokošolskem izobraževanju. Sestanka so se poleg predstavnikov VZŠCE udeležili tudi predstavniki partnerskih inštitucij, ki sodelujejo v projektu - Evropska federacija združenj medicinskih sester (EFN), Univerza v Oulu (Finska), Univerza Alicante (Španija) in Univerza zdravstvenih ved (Litva).
 • Nova Strategija razvoja VZŠCE za obdobje 2019 – 2023

  16. 11. 2018
  Senat in Upravni odbor VZŠCE sta sprejela Strategijo razvoja VZŠCE za novo petletno obdobje. Strategija je oblikovana na podlagi dosedanjih dosežkov VZŠCE na vseh področjih delovanja (izobraževalna dejavnost, razvojno-raziskovalna dejavnost, mednarodna dejavnost, družbeno-odgovorno delovanje ter delovanje zavoda), relevantnih strateških dokumentov na področju visokošolskega izobraževanja ter stroke zdravstvenih ved ter potreb regionalnega, nacionalnega in mednarodnega okolja.
 • Udeležba magistrske študentke na znanstveni konferenci

  15. 11. 2018
  Magistrska študentka Branka Šifer Grobelnik se je udeležila znanstvene konference z naslovom Celostna obravnava pacienta, ki je potekala 15. 11. 2018 na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze v Novem mestu, kjer je predstavila prispevek z naslovom Izkušnje medicinskih sester pri komunikaciji s svojci.
 • Uvod v študij za študente magistrskega študija

  25. 10. 2018
  Z uvodom v študij so pričeli študijski proces tudi študenti magistrskega študijskega programa Zdravstvena nega.
 • Projekt usposabljanja osnovnošolcev iz temeljnih postopkov oživljanja z uporabo avtomatskega zunanjega defibilatorja

  11. 10. 2018
  Visoka zdravstvena šola v Celju daje velik pomen družbeni odgovornosti in vključevanju v lokalno in regionalno okolje, zato smo se odločili za razvoj in izvedbo projekta usposabljanja osnovnošolcev iz temeljnih postopkov oživljanja z uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja.