| SI | EN
EN
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

Novice

 • Mednarodna poletna šola na VZŠCE

  21. 5. 2015
  Na VZŠCE izvajamo razvojni in raziskovalni projekt HLAW – Healthy Lifestyle for Aging Well, ki je bil odobren v okviru programa Erasmus+, KA2 – Strateška partnerstva v visokošolskem izobraževanju. Dvoletni evropski projekt koordinira Visoka zdravstvena šola v Celju in poteka v sodelovanju s še tremi visokošolskimi zavodi iz tujine (Medical University of Lublin, Faculty of Health Sciences, Poljska, University of Oulu, Faculty of Medicine, Institute of Health Sciences, Finska in Cooperativa de Ensino Superior Politécnico e Universitário – CESPO, Portugalska). V času od 24. 5. do 5. 6. 2015 organiziramo na Visoki zdravstveni šoli v Celju, mednarodno poletno šolo HLAW (IP 2015), na kateri bodo sodelovali študenti zdravstvenih ved iz Finske, Poljske, Portugalske in Slovenije.
 • Udeležba študentov VZŠCE na 3. Evropski konferenci študentov zdravstvene nege

  4. 5. 2015
  Šest študentov in dva visokošolska učitelja VZŠCE se judeležilo 3. Evropske konference študentov zdravstvene nege, ki jo je organizirala Medicinska univerza v Lublinu. Na konferenci so poleg naših in poljskih študentov sodelovali še študenti iz Nemčije in Velike Britanije. Organizacijo prihodnje, 4. konference, ki bo v letu 2016, je prevzela VZŠCE.
 • Uspešno izveden simpozij VI. Stiki zdravstvene nege

  13. 4. 2015
  Letošnjega strokovnega srečanja, ki je potekalo pod naslovom »Sodelovanje strokovnjakov v paliativnem timu za celostno obravnavo pacientov in svojcev«, 9. aprila 2015, se je udeležilo več kot 110 udeležencev z zdravstvenih in socialnih zavodov iz celotnega slovenskega prostora. Srečanje je potekalo pod častnim pokroviteljstvom Varuha človekovih pravic Republike Slovenije.
 • Sodelovanje VZŠCE ob zaključku akcije NT&RC

  2. 4. 2015
  Ob zaključku akcije (S)HUJŠAJMO z Novim tednikom in Radiem Celje so študentje VZŠCE sodelovali na celodnevnem dogodku, ki je potekal 2. aprila 2015 v Citycentru Celje.
 • Mednarodna mobilnost študentov

  19. 2. 2015
  Študentka Melita Bergant opravlja mednarodno mobilnost z namenom opravljanja kliničnega usposabljanja na Medical University of Lublin na Poljskem.
 • Povabilo študentom k sodelovanju v mednarodnem projektu

  20. 11. 2014
  Študente vabimo k sodelovanju v mednarodnem projektu z naslovom Healthy lifestyle for aging well (HLAW). Projekt naslavlja aktualno problematiko staranja prebivalstva, ki postaja eden največjih družbenih in gospodarskih izzivov Evrope 21. stoletja.
 • Srečanje partnerskih inštitucij mednarodnega projekta HLAW

  17. 11. 2014
  V ponedeljek, 10. novembra 2014 je na VZŠCE potekalo prvo srečanje partnerskih inštitucij, ki sodelujejo v mednarodnem projektu Erasmus+, KA2, Strateška partnerstva v visokem šolstvu, z naslovom »Healthy lifestyle for aging well«. Koordinatorica projekta je Visoka zdravstvena šola v Celju.
 • Objave v Utripu

  3. 11. 2014
  V prilogi objavljamo članka VZŠCE, objavljena v novembrski številki Utripa.
 • VZŠCE z uspešno prijavo na razpis pridobila sredstva za izvedbo mednarodnega projekta

  9. 10. 2014
  VZŠCE je bila uspešna pri prijavi projekta na razpis Erasmus+, ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva. Skupaj s partnerskimi inštitucijami: Medical University of Lublin, University of Oulu in Cooperativa de Ensino Superior Politécnico e Universitário (CESPU) bomo tako v naslednjih dveh letih izvajali projekt z naslovom Healthy lifestyle for aging well (HLAW).
 • Simbioza giba

  7. 10. 2014
  v okviru Simbioze giba 2014 smo medegeneracijsko sodelovali tudi na VZŠCE