| SI | EN
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

Novice

 • Objave v Utripu november 2015

  2. 11. 2015
  V prilogi objavljamo prispevka, objavljena v novi številki Utripa.
 • Novičke HLAW

  7. 10. 2015
  V prilogi so objavljene novičke projekta HLAW.
 • Mednarodna mobilnost tujih študentov

  1. 9. 2015
  V študijskem letu 2014/15 se pod okriljem VZŠCE izvaja prva mednarodna mobilnost tuje študentke z namenom opravljanja kliničnega usposabljanja.
 • Novičke VZŠCE, avgust 2015

  24. 8. 2015
  Izšla je 3. številka Novičk VZŠCE, v kateri predstavljamo najpomembnejše dogodke na šoli v študijskem letu 2014/15. Vabljeni k prebiranju!
 • Spodbudni odmevi Poletne šole HLAW na Finskem

  9. 6. 2015
  Udeleženka poletne šole »Healthy Lifestyle for Aging Well« Kirsi Jylänk, študentka Univerze v Oulu, je svoje vtise iz poletne šole strnila v blogu, ki ga ustvarjajo finski študentje smeri ”Teacher Education Programme in Health Sciences”.
 • Projekt HLAW med štirimi najboljšimi v Evropi

  8. 6. 2015
  VZŠCE je bila lani uspešna na razpisu programa Erasmus+ s projektom Healthy Lifestyle for Aging Well, ki smo ga pripravili v sodelovanju s partnerji iz Finske, Portugalske in Poljske. V mesecu maju 2015 je Evropska komisija predstavila analizo razpisa Erasmus+ za leto 2014. Med vsemi prijavljenimi 920 projekti (za visokošolsko izobraževanje) in izbranimi 155 projekti so 4 projekte uvrstili med primere dobrih praks po relevantnosti za področje visokega šolstva v akciji Strateška partnerstva. Med te 4 se je uvrstil tudi naš projekt HLAW.
 • Uspešen zaključek mednarodne poletne šole HLAW

  6. 6. 2015
  Na VZŠCE smo uspešno zaključili prvo mednarodno poletno šolo v okviru projekta HLAW programa Erasmus+, KA2 – Strateška partnerstva v visokošolskem izobraževanju. Poletne šole se je udeležilo 18 tujih in 6 študentov VZŠCE ter 11 tujih in 6 slovenskih visokošolskih učiteljev. V aktivnosti poletne šole je bilo vključenih tudi več kot 50 starejših udeležencev, ki so poleg študentov zdravstvenih ved ena od ciljnih publik projekta, s katerim želimo doprinesti k dvigovanju zdravstvene pismenosti starejših s področja zdravega načina življenja za kakovostno in aktivno staranje.
 • Mednarodna poletna šola na VZŠCE

  21. 5. 2015
  Na VZŠCE izvajamo razvojni in raziskovalni projekt HLAW – Healthy Lifestyle for Aging Well, ki je bil odobren v okviru programa Erasmus+, KA2 – Strateška partnerstva v visokošolskem izobraževanju. Dvoletni evropski projekt koordinira Visoka zdravstvena šola v Celju in poteka v sodelovanju s še tremi visokošolskimi zavodi iz tujine (Medical University of Lublin, Faculty of Health Sciences, Poljska, University of Oulu, Faculty of Medicine, Institute of Health Sciences, Finska in Cooperativa de Ensino Superior Politécnico e Universitário – CESPO, Portugalska). V času od 24. 5. do 5. 6. 2015 organiziramo na Visoki zdravstveni šoli v Celju, mednarodno poletno šolo HLAW (IP 2015), na kateri bodo sodelovali študenti zdravstvenih ved iz Finske, Poljske, Portugalske in Slovenije.