| SI | EN
EN
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

RAZPIS ZA SODELOVANJE ŠTUDENTOV V PROJEKTU: »HOLISTIČNI PRISTOP K REHABILITACIJI OSEB Z ZAPLETI COVID-19«

12. 12. 2022
 

RAZPIS ZA SODELOVANJE ŠTUDENTOV V PROJEKTU:

»HOLISTIČNI PRISTOP K REHABILITACIJI OSEB Z ZAPLETI COVID-19«

 

v okviru razpisa Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023

 

Projekt bo potekal pod mentorstvom doc. dr. Tamare Štemberger Kolnik.

 

Trajanje projekta: 3. 1. 2023 – 15. 7. 2023

 

Projektni partner iz gospodarstva: TERME OLIMIA D.D..

 

Razpisana mesta za študente:

  • 3 mesta za študente Fakultete za zdravstvene vede v Celju, dodiplomskega programa Zdravstvena nega (VS),
  • 2 mesti za študente Alme Mater Europea, študijskega programa Fizioterapija (VS),
  • 2 mesti za študente UP Fakultete za turistične študije, dodiplomskega študijskega program Turizem (UN),
  • 2 mesti za študente UL Naravoslovno tehnična fakulteta, magistrskega študijskega programa Grafične in interaktivne komunikacije (MAG).

 

Opis projekta:

Namen projekta je oblikovati učinkovit program rehabilitacije za osebe po dolgotrajnem obolenju s COVID-19, ki bo omogočil podporo pri spreminjanju vedenjskih navad povezanih z zdravjem in bo uporaben tako v podporo zdraviliškemu zdravljenju in turizmu ter tudi vsakdanjemu življenju oseb, ki so preboleli covid.

 

Predvidene projektne aktivnosti se osredotočajo na uporabo zdraviliškega turizma za oblikovanje programa za rehabilitacijo oseb s post-covidnimi znaki dolgotrajnega obolenja COVID-19. Znaki dolgotrajnega obolenja COVID-19 povzročajo osebam velike težave, saj so povezani z znižano kondicijo, manjšo mišično močjo, oteženim dihanjem po manjšem fizičnem naporu, težavah s spominom, anksioznostjo, kronično utrujenostjo in drugimi neprijetnimi znaki. Rehabilitacija po podaljšanem prebolevanju COVID-19 je aktualna, s tem se namreč srečuje več kot 10 odstotkov prebolevnikov COVID-19 in med temi niso le tisti, ki so preboleli najtežje oblike.  Problematika ne ostaja le na ravni posameznika, temveč ima razsežnosti na področju šolstva, zdravstva, gospodarstva, politike, ekonomije in drugih družbenih struktur, saj COVID-19 ne izbira oseb. Obolijo tako otroci, mladostniki, delovno aktivna populacija, kot starejši. Zdraviliška rehabilitacija pozitivno vpliva tako na fizično zdravje, kot na duševno zdravje posameznika.

 

Razpis, v okviru katerega se bo projekt izvajal, določa, da morajo biti sodelujoči študenti/študentke, v času izvajanja projekta, vpisani v javno veljavni študijski program v Republiki Sloveniji ter ne smejo biti v delovnem razmerju, samozaposleni, prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje v evidenci brezposelnih oseb ali samostojni podjetniki.

Predvidena denarna spodbuda študentu/študentki (delo preko študentskega servisa): 11 EUR bruto bruto/uro (cca. 6,58 EUR neto), skupaj za celotno trajanje projekta največ 160 ur (največ 1.760 EUR bruto bruto).

Prosimo, da prijavnico izpolnite preko Google Forms s klikom na povezavo https://forms.gle/781VViLe2Av6R2mv8 .

 

Rok za prijavo: torek, 20. december 2022.

 

 

Več na povezavi.