| SI | EN
EN
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

Novice - 2018

 • VZŠCE uspešna pri prijavi projekta Erasmus+, Ključni ukrep 2

  28. 6. 2018
  Projektni predlog VZŠCE, prijavljen v okviru programa Erasmus+ Strateška partnerstva z naslovom Quality Mentorship for Developing Competent Nurses, je bil izbran na razpisu. V Sloveniji sta bila izbrana samo dva projekta v okviru strateških partnerstev za področje visokega šolstva.
 • Sklenjen nov bilateralni sporazum Erasmus

  23. 5. 2018
  Obveščamo vas, da je Visoka zdravstvena šola v Celju sklenila nov bilateralni sporazum o sodelovanju z Univerzo v Dubrovniku - www.unidu.hr. S tem bo visokošolskim učiteljem, sodelavcem in študentom omogočena mobilnost v okviru programa Erasmus+. Dodatne informacije o možnosti mobilnosti so dostopne v mednarodni pisarni Visoke zdravstvene šole v Celju pri koordinatorici mag. Jerneji Meža. Kakovostno mednarodno sodelovanje je tretji razvojni steber Visoke zdravstvene šole v Celju.
 • Izobraževanje Nanda

  26. 4. 2018
  V sredo, 25. 4. 2018, je na VZŠCE potekala učna delavnica z naslovom Uporaba negovalnih diagnoz NANDA International v praksi, ki so se je udeležili visokošolski učitelji VZŠCE.
 • Gostovanje prof. dr. Helvi Kyngas z Univerze Oulu, Finska

  23. 4. 2018
  V tednu med 16.4. in 20. 4. je na VZŠCE kot nosilka predmeta Terapevtska komunikacija v paliativni oskrbi na magistskem študijskem programu Paliativna oskrba gostovala prof. dr. Helvi Kyngas.
 • Predavanje dr. Vojka Kavčiča - Najnovejša spoznanja o Alzheimerjevi bolezni

  18. 4. 2018
  V sredo, 18. 4. 2018, smo na Visoki zdravstveni šoli v Celju gostimo priznanega mednarodnega strokovnjaka iz Združenih držav Amerike, doc. dr. Vojka Kavčiča, ki deluje kot raziskovalec na Inštitutu za gerontologijo pri Wayne State University v Detroitu (več na: https://iog.wayne.edu). Dr. Kavčič je izvedel dve predavanji za študente, visokošolske učitelje, mentorje in sodelavce z naslovom Najnovejša spoznanja o Alzheimerjevi bolezni - od diagnostike do preventive. Dr. Kavčič bo sodeloval s prispevkom z naslovom Kognitivno staranje - od normalnega staranja do demence tudi na IX. Stikih zdravstvene nege 17. 5. 2018 na VZŠCE.
 • Gostovanje izr. prof. dr. Julite Sansoni iz Sapienze, Univerze v Rimu

  11. 4. 2018
  V okviru projekta “Krepitev vpetosti Visoke zdravstvene šole v Celju v mednarodni prostor” je med 9. in 11. 4. 2018 na Visoki zdravstveni šoli v Celju gostovala izr. prof. dr. Julita Sansoni iz Sapienze, Univerze v Rimu. Za podiplomske študente in visokošolske učitelje je izvedla predavanje o pomenu raziskovanju v zdravstveni negi.
 • Predstavitev projekta MICE-ICU na Zbornici-Zvezi

  11. 4. 2018
  V torek, 3. aprila 2018, je potekal na Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije delovni sestanek, kjer sta člana mednarodnega projektnega tima, viš. pred. dr. Boris MIha Kaučič in pred. Barbara Smrke, predstavila mednarodni raziskovalni in razvojni projekt Multicultural Care in European Intensive Care Units (MICE-ICU).
 • Aktivnosti ob Dnevu zdravja

  30. 3. 2018
  Ob 7. aprilu, Svetovnem dnevu zdravja, ki poteka letos pod geslom Zdravje za vse, bodo študenti VZŠCE sodelovali na aktivnostih v Celju, Štorah in v Šentjurju. Vljudno vabljeni!
 • 1. prijavni rok za vpis v študijski program Zdravstvena nega

  28. 2. 2018
  Prvi prijavni rok za vpis v 1. letnik študijskega programa Zdravstvena nega poteka do 30. 3. 2018.
 • Gostovanje izr. prof. dr. Satu Elo iz Univerze Oulu, Finska

  14. 2. 2018
  V okviru projekta "Krepitev vpetosti Visoke zdravstvene šole v Celju v mednarodni prostor" na VZŠCE med 12. 2. in 16. 2. 2018 gostuje izr. prof. dr. Satu Elo iz Univerze v Oulu, Finska. Izr. prof. dr. Satu Elo predava na temo Paliativno oskrba oseb z demenco.