| SI | EN
EN
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
15. Študentska konferenca
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

Novice - 2018

 • Učbenik Porodništvo

  18. 12. 2018
  Izšla 3. dopolnjena izdaja učbenika Porodništvo avtorja prof. dr. Marka Lavriča.
 • Partnersko srečanje projekta QualMent

  28. 11. 2018
  26. in 27. novembra 2018 je na VZŠCE potekalo prvo partnersko srečanje evropskega razvojnega in raziskovalnega projekta Quality mentorship for developing competent nursing students (QualMent), ki je bil izbran v okviru programa Erasmus+, Strateška partnerstva v visokošolskem izobraževanju. Sestanka so se poleg predstavnikov VZŠCE udeležili tudi predstavniki partnerskih inštitucij, ki sodelujejo v projektu - Evropska federacija združenj medicinskih sester (EFN), Univerza v Oulu (Finska), Univerza Alicante (Španija) in Univerza zdravstvenih ved (Litva).
 • Nova Strategija razvoja VZŠCE za obdobje 2019 – 2023

  16. 11. 2018
  Senat in Upravni odbor VZŠCE sta sprejela Strategijo razvoja VZŠCE za novo petletno obdobje. Strategija je oblikovana na podlagi dosedanjih dosežkov VZŠCE na vseh področjih delovanja (izobraževalna dejavnost, razvojno-raziskovalna dejavnost, mednarodna dejavnost, družbeno-odgovorno delovanje ter delovanje zavoda), relevantnih strateških dokumentov na področju visokošolskega izobraževanja ter stroke zdravstvenih ved ter potreb regionalnega, nacionalnega in mednarodnega okolja.
 • Udeležba magistrske študentke na znanstveni konferenci

  15. 11. 2018
  Magistrska študentka Branka Šifer Grobelnik se je udeležila znanstvene konference z naslovom Celostna obravnava pacienta, ki je potekala 15. 11. 2018 na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze v Novem mestu, kjer je predstavila prispevek z naslovom Izkušnje medicinskih sester pri komunikaciji s svojci.
 • Uvod v študij za študente magistrskega študija

  25. 10. 2018
  Z uvodom v študij so pričeli študijski proces tudi študenti magistrskega študijskega programa Zdravstvena nega.
 • Projekt usposabljanja osnovnošolcev iz temeljnih postopkov oživljanja z uporabo avtomatskega zunanjega defibilatorja

  11. 10. 2018
  Visoka zdravstvena šola v Celju daje velik pomen družbeni odgovornosti in vključevanju v lokalno in regionalno okolje, zato smo se odločili za razvoj in izvedbo projekta usposabljanja osnovnošolcev iz temeljnih postopkov oživljanja z uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja.
 • Članek o študiju Paliativne oskrbe v časniku Večer

  10. 10. 2018
  V časniku Večer je ob prihajajočem Svetovnem dnevu paliativne oskrbe (13. oktober 2018) je objavljen članek o študiju paliativne oskrbe na VZŠCE.
 • Pričetek študijskega leta 2018/19

  4. 10. 2018
  Z Uvodom v študij je s študijem pričela deseta generacija študentov študijskega programa Zdravstvena nega na VZŠCE.
 • Objavljen pregledni znanstveni članek magistrske študentke PO

  6. 7. 2018
  Magistrska študentka Anita Bandelj je v sooavtorstvu z doc. dr. Kaučičem in doc. dr. Filej v Reviji za zdravstvene vede objavila pregledni znanstveni članek z naslovom Timski pristop v paliativni oskrbi – pregled literature.
 • Razpis rednih volitev članov Senata VZŠCE iz vrst visokošolskih učiteljev

  5. 7. 2018
  Obveščamo vas, da je dekan VZŠCE na podlagi sklepa 23. redne seje Senata VZŠCE izdal sklep o razpisu rednih volitev članov Senata VZŠCE iz vrst visokošolskih učiteljev. Rok za oddajo kandidatur je 7. september 2018, do 12. ure.