| SI | EN
EN
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

Novice - 2015

 • Projekt HLAW med štirimi najboljšimi v Evropi

  8. 6. 2015
  VZŠCE je bila lani uspešna na razpisu programa Erasmus+ s projektom Healthy Lifestyle for Aging Well, ki smo ga pripravili v sodelovanju s partnerji iz Finske, Portugalske in Poljske. V mesecu maju 2015 je Evropska komisija predstavila analizo razpisa Erasmus+ za leto 2014. Med vsemi prijavljenimi 920 projekti (za visokošolsko izobraževanje) in izbranimi 155 projekti so 4 projekte uvrstili med primere dobrih praks po relevantnosti za področje visokega šolstva v akciji Strateška partnerstva. Med te 4 se je uvrstil tudi naš projekt HLAW.
 • Uspešen zaključek mednarodne poletne šole HLAW

  6. 6. 2015
  Na VZŠCE smo uspešno zaključili prvo mednarodno poletno šolo v okviru projekta HLAW programa Erasmus+, KA2 – Strateška partnerstva v visokošolskem izobraževanju. Poletne šole se je udeležilo 18 tujih in 6 študentov VZŠCE ter 11 tujih in 6 slovenskih visokošolskih učiteljev. V aktivnosti poletne šole je bilo vključenih tudi več kot 50 starejših udeležencev, ki so poleg študentov zdravstvenih ved ena od ciljnih publik projekta, s katerim želimo doprinesti k dvigovanju zdravstvene pismenosti starejših s področja zdravega načina življenja za kakovostno in aktivno staranje.
 • Mednarodna poletna šola na VZŠCE

  21. 5. 2015
  Na VZŠCE izvajamo razvojni in raziskovalni projekt HLAW – Healthy Lifestyle for Aging Well, ki je bil odobren v okviru programa Erasmus+, KA2 – Strateška partnerstva v visokošolskem izobraževanju. Dvoletni evropski projekt koordinira Visoka zdravstvena šola v Celju in poteka v sodelovanju s še tremi visokošolskimi zavodi iz tujine (Medical University of Lublin, Faculty of Health Sciences, Poljska, University of Oulu, Faculty of Medicine, Institute of Health Sciences, Finska in Cooperativa de Ensino Superior Politécnico e Universitário – CESPO, Portugalska). V času od 24. 5. do 5. 6. 2015 organiziramo na Visoki zdravstveni šoli v Celju, mednarodno poletno šolo HLAW (IP 2015), na kateri bodo sodelovali študenti zdravstvenih ved iz Finske, Poljske, Portugalske in Slovenije.
 • Udeležba študentov VZŠCE na 3. Evropski konferenci študentov zdravstvene nege

  4. 5. 2015
  Šest študentov in dva visokošolska učitelja VZŠCE se judeležilo 3. Evropske konference študentov zdravstvene nege, ki jo je organizirala Medicinska univerza v Lublinu. Na konferenci so poleg naših in poljskih študentov sodelovali še študenti iz Nemčije in Velike Britanije. Organizacijo prihodnje, 4. konference, ki bo v letu 2016, je prevzela VZŠCE.
 • Uspešno izveden simpozij VI. Stiki zdravstvene nege

  13. 4. 2015
  Letošnjega strokovnega srečanja, ki je potekalo pod naslovom »Sodelovanje strokovnjakov v paliativnem timu za celostno obravnavo pacientov in svojcev«, 9. aprila 2015, se je udeležilo več kot 110 udeležencev z zdravstvenih in socialnih zavodov iz celotnega slovenskega prostora. Srečanje je potekalo pod častnim pokroviteljstvom Varuha človekovih pravic Republike Slovenije.
 • Sodelovanje VZŠCE ob zaključku akcije NT&RC

  2. 4. 2015
  Ob zaključku akcije (S)HUJŠAJMO z Novim tednikom in Radiem Celje so študentje VZŠCE sodelovali na celodnevnem dogodku, ki je potekal 2. aprila 2015 v Citycentru Celje.
 • Mednarodna mobilnost študentov

  19. 2. 2015
  Študentka Melita Bergant opravlja mednarodno mobilnost z namenom opravljanja kliničnega usposabljanja na Medical University of Lublin na Poljskem.