| SI | EN
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

Govori & inspiriraj

Izobraževalna delavnica Govori & inspiriraj s Polono Požgan je potekala na Visoki zdravstveni šoli v Celju, v četrtek, 2. 12. 2021, v predavalnici A, s pričetkom ob 15.30 uri.

 

Komunikacija je (skoraj) vse. Je najbolj spregledana, pa hkrati najbolj pomembna veščina 21. stoletja. Javni nastop je del komunikacije (in obratno). Javni nastop niso zgolj kamere, mikrofoni, oder in odrske luči. Javni nastop je vsako naše pojavljanje, po katerem nas drugi ocenjujejo. Ne glede na to, če govorimo o zasebnem ali poslovnem življenju.

 

Za asertivno komunikacijo lahko mirno rečemo, da je trend zadnjih nekaj let. O tej temi najpogosteje govorimo v povezavi z neprijetnimi situacijami. Pojavila se je kot potreba, kako se znajti v odnosih z ljudmi, ki nas obkrožajo, v okolju in času, v katerem živimo. Komunicirati asertivno pomeni verodostojno, odkrito in spoštljivo izraziti svoje pravice, svoja čustva in/ali mnenje in prositi za nekaj, kar potrebujemo ali si želimo.

 

Program izobraževalne delavnice

·     Kako zmanjšati tremo (5 metod).

·     Neverbalna komunikacija (roke, pogled, drža, energija).

·     Kako pripraviti govor in ga samozavestno izvesti.

·     Kako povedati svoje mnenje in zagovarjati svoje stališče.

·     Kako komunicirati s težavnimi sogovorniki.

·     Kaj storiti, ko nam zmanjka besed,

·     Kako postati boljši poslušalec.

·     Kako komunicirati v neprijetnih situacijah.

·     Kako na spoštljiv in prijazen način izraziti svoje mnenje in zagovarjati svoje stališče.

 

Učna delavnica je trajala od 15.30 do 19. ure.

 Cilj izobraževalne delavnice

 

Udeleženec/udeleženka spozna, da ima sam moč, da se odloči, kako bo nagovarjal svoje občinstvo. Ozavesti razliko med korektno in odlično komunikacijo in začne razumevati pomen komunikacije. Pridobi na samozavesti, ki je odločilna v prijazni komunikaciji in nujna za odličen javni nastop.

 

Če obvladamo asertivno komunikacijo, lahko poskrbimo za svoje mentalno zdravje in dobro počutje, saj je verjetnost, da bo prišlo do konflikta, majhna.

 

Nekaj besed o izvajalki izobraževalne delavnice

 

 

 

Polona Požgan je že 22 let medijsko izpostavljena predavateljica komunikacije in retorike, ki na svojih predavanjih s poslušalci na energičen in motivacijski način deli svoje znanje, izkušnje in zgodbe.

 

Dobršnemu delu javnosti je znana tudi kot radijska moderatorka in televijska voditeljica, v zadnjem letu pa je svoje znanje in izkušnje posreduje tudi preko on-line tečajevtreningov in seminarjev.

 

Več o Poloni in njenem delu na: https://polonapozgan.com