| SI | EN
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

Delavnica Govori & Inspiriraj - Prepričljiv in zanimiv javni nastop ter asertivna komunikacija.

19.4. - 20.4.2022

CENTER ZA VSEŽIVLJENJSKO UČENJE IN KARIERNO SVETOVANJE

 

organizira izobraževalno delavnico z naslovom

 

GOVORI & INSPIRIRAJ - PREPRIČLJIV IN ZANIMIV JAVNI NASTOP TER ASERTIVNA KOMUNIKACIJA.

Izobraževalna delavnica Govori & inspiriraj s Polono Požgan bo potekala:

 · Skupina 1: v torek, 19. 4. 2022, na Visoki zdravstveni šoli v Celju, v predavalnici D, s pričetkom ob 9:30 uri

 · Skupina 2: v sredo, 20. 4. 2022, na daljavo, preko videokonferenčnega sistema Zoom.

Komunikacija je (skoraj) vse. Je najbolj spregledana, pa hkrati najbolj pomembna veščina 21. stoletja. Javni nastop je del komunikacije (in obratno). Javni nastop niso zgolj kamere, mikrofoni, oder in odrske luči. Javni nastop je vsako naše pojavljanje, po katerem nas drugi ocenjujejo. Ne glede na to, če govorimo o zasebnem ali poslovnem življenju.

 Za asertivno komunikacijo lahko mirno rečemo, da je trend zadnjih nekaj let. O tej temi najpogosteje govorimo v povezavi z neprijetnimi situacijami. Pojavila se je kot potreba, kako se znajti v odnosih z ljudmi, ki nas obkrožajo, v okolju in času, v katerem živimo. Komunicirati asertivno pomeni verodostojno, odkrito in spoštljivo izraziti svoje pravice, svoja čustva in/ali mnenje in prositi za nekaj, kar potrebujemo ali si želimo.


 Program izobraževalne delavnice

· Kako zmanjšati tremo (5 metod).

· Neverbalna komunikacija (roke, pogled, drža, energija).

· Kako pripraviti govor in ga samozavestno izvesti.

· Kako povedati svoje mnenje in zagovarjati svoje stališče.

· Kako komunicirati s težavnimi sogovorniki.

· Kaj storiti, ko nam zmanjka besed,

· Kako postati boljši poslušalec.

· Kako komunicirati v neprijetnih situacijah.

· Kako na spoštljiv in prijazen način izraziti svoje mnenje in zagovarjati svoje stališče.

 Učna delavnica bo trajala od 9.30 do 14.00 ure.Cilj izobraževalne delavnice

Udeleženec/udeleženka spozna, da ima sam moč, da se odloči, kako bo nagovarjal svoje občinstvo. Ozavesti razliko med korektno in odlično komunikacijo in začne razumevati pomen komunikacije. Pridobi na samozavesti, ki je odločilna v prijazni komunikaciji in nujna za odličen javni nastop.

Če obvladamo asertivno komunikacijo, lahko poskrbimo za svoje mentalno zdravje in dobro počutje, saj je verjetnost, da bo prišlo do konflikta, majhna.

Nekaj besed o izvajalki izobraževalne delavnice

Polona Požgan je že 22 let medijsko izpostavljena predavateljica komunikacije in retorike, ki na svojih predavanjih s poslušalci na energičen in motivacijski način deli svoje znanje, izkušnje in zgodbe.

Dobršnemu delu javnosti je znana tudi kot radijska moderatorka in televijska voditeljica, v zadnjem letu pa je svoje znanje in izkušnje posreduje tudi preko on-line tečajevtreningov in seminarjev.

Več o Poloni in njenem delu na: https://polonapozgan.comSplošne informacije

 Na učno delavnico se je potrebno prijaviti z e-prijavnico, ki je dostopna na https://forms.gle/d7jvkRF9yxPLYiig9(ob prijavi izberite termin udeležbe – 19. 4. (na lokaciji VZŠCE) ali 20. 4. (na daljavo ZOOM).

Kotizacija znaša 80 EUR. Kotizacijo nakažite na transakcijski račun VZŠCE št.: SI56 0400 1004 8316 659 (odprt pri NKBM d.d.) najpozneje pet dni pred simpozijem (velja za fizične osebe). 

Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do 10. 4. 2022. Število mest je omejeno. Odjave upoštevamo do pet dni pred usposabljanjem. Po tem roku odjav ne upoštevamo in obračunamo vrednost kotizacije.

 

Dodatne informacije – VZŠCE, Center za vseživljenjsko izobraževanje in karierno svetovanje, tel.: 03 428 79 00 ali po e-pošti: ivis@vzsce.si

Na koledar