| SI | EN
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi
Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

Novice

 • Članek o študiju Paliativne oskrbe v časniku Večer

  10. 10. 2018
  V časniku Večer je ob prihajajočem Svetovnem dnevu paliativne oskrbe (13. oktober 2018) je objavljen članek o študiju paliativne oskrbe na VZŠCE.
 • Pričetek študijskega leta 2018/19

  4. 10. 2018
  Z Uvodom v študij je s študijem pričela deseta generacija študentov študijskega programa Zdravstvena nega na VZŠCE.
 • Objavljen pregledni znanstveni članek magistrske študentke PO

  6. 7. 2018
  Magistrska študentka Anita Bandelj je v sooavtorstvu z doc. dr. Kaučičem in doc. dr. Filej v Reviji za zdravstvene vede objavila pregledni znanstveni članek z naslovom Timski pristop v paliativni oskrbi – pregled literature.
 • Razpis rednih volitev članov Senata VZŠCE iz vrst visokošolskih učiteljev

  5. 7. 2018
  Obveščamo vas, da je dekan VZŠCE na podlagi sklepa 23. redne seje Senata VZŠCE izdal sklep o razpisu rednih volitev članov Senata VZŠCE iz vrst visokošolskih učiteljev. Rok za oddajo kandidatur je 7. september 2018, do 12. ure.
 • VZŠCE uspešna pri prijavi projekta Erasmus+, Ključni ukrep 2

  28. 6. 2018
  Projektni predlog VZŠCE, prijavljen v okviru programa Erasmus+ Strateška partnerstva z naslovom Quality Mentorship for Developing Competent Nurses, je bil izbran na razpisu. V Sloveniji sta bila izbrana samo dva projekta v okviru strateških partnerstev za področje visokega šolstva.
 • Sklenjen nov bilateralni sporazum Erasmus

  23. 5. 2018
  Obveščamo vas, da je Visoka zdravstvena šola v Celju sklenila nov bilateralni sporazum o sodelovanju z Univerzo v Dubrovniku - www.unidu.hr. S tem bo visokošolskim učiteljem, sodelavcem in študentom omogočena mobilnost v okviru programa Erasmus+. Dodatne informacije o možnosti mobilnosti so dostopne v mednarodni pisarni Visoke zdravstvene šole v Celju pri koordinatorici mag. Jerneji Meža. Kakovostno mednarodno sodelovanje je tretji razvojni steber Visoke zdravstvene šole v Celju.
 • Izobraževanje Nanda

  26. 4. 2018
  V sredo, 25. 4. 2018, je na VZŠCE potekala učna delavnica z naslovom Uporaba negovalnih diagnoz NANDA International v praksi, ki so se je udeležili visokošolski učitelji VZŠCE.
 • Gostovanje prof. dr. Helvi Kyngas z Univerze Oulu, Finska

  23. 4. 2018
  V tednu med 16.4. in 20. 4. je na VZŠCE kot nosilka predmeta Terapevtska komunikacija v paliativni oskrbi na magistskem študijskem programu Paliativna oskrba gostovala prof. dr. Helvi Kyngas.
 • Predavanje dr. Vojka Kavčiča - Najnovejša spoznanja o Alzheimerjevi bolezni

  18. 4. 2018
  V sredo, 18. 4. 2018, smo na Visoki zdravstveni šoli v Celju gostimo priznanega mednarodnega strokovnjaka iz Združenih držav Amerike, doc. dr. Vojka Kavčiča, ki deluje kot raziskovalec na Inštitutu za gerontologijo pri Wayne State University v Detroitu (več na: https://iog.wayne.edu). Dr. Kavčič je izvedel dve predavanji za študente, visokošolske učitelje, mentorje in sodelavce z naslovom Najnovejša spoznanja o Alzheimerjevi bolezni - od diagnostike do preventive. Dr. Kavčič bo sodeloval s prispevkom z naslovom Kognitivno staranje - od normalnega staranja do demence tudi na IX. Stikih zdravstvene nege 17. 5. 2018 na VZŠCE.
 • Gostovanje izr. prof. dr. Julite Sansoni iz Sapienze, Univerze v Rimu

  11. 4. 2018
  V okviru projekta “Krepitev vpetosti Visoke zdravstvene šole v Celju v mednarodni prostor” je med 9. in 11. 4. 2018 na Visoki zdravstveni šoli v Celju gostovala izr. prof. dr. Julita Sansoni iz Sapienze, Univerze v Rimu. Za podiplomske študente in visokošolske učitelje je izvedla predavanje o pomenu raziskovanju v zdravstveni negi.