Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

Kdo so tutorji VZŠCE

Sem magistrska študentka paliativne oskrbe na VZŠCE. Vsak začetek je težek in vendar je lažje, če imaš ob sebi nekoga, ki te, spodbuja, usmerja ali zgolj spremlja. Pomagajo drobni nasveti, vzpodbudne besede ob pravem času in usmerjanje k cilju. S tem ko pomagaš drugim, širiš tudi svoja obzorja, spoznavaš nove ljudi in pridobiš nove izkušnje. Rada delim znanje in verjamem, da smo skupaj močnejši.
Zakaj sem se odločila za tutorstvo? Rada pomagam, poslušam, sprejemam izzive in jih rešujem. Prepričana sem, da za vsak problem obstaja vsaj ena rešitev. Tu smo za vas, da vam pomagamo in olajšamo študijsko leto.
Obiskujem drugi letnik VZSCE. Za študij sem se, kljub mojim letom, odločila predvsem zato, ker bi rada obdržala moje delovno mesto v ZD Zagorje. Delam v splošni ambulanti in v ambulanti NMP. Začetek študija je bil težek. Srečo imam,da se v generaciji zelo razumemo in sodelujemo, vzpodbujamo, tako da mi je že iz teh razlogov v užitek voziti se v Celje na predavanja. Velikokrat smo bili v stiski, kako naprej, obrnili smo se tudi na tutorje. Vedno so nam bili pripravljeni priskočiti na pomoč, zato sem se tudi jaz v tem šolskem letu odločila, da se priključim tutorstvu.
Sem študentka drugega letnika. Za tutorstvo sem se odločila, ker sem v svoji delovni karieri spoznala, da je timsko delo ena najpomembnejših vrlin za uspešno delo. V službi se večkrat srečam v vlogi mentorja in v veselje mi je sprejeti izzive in prenašati znanje, spodbudo in pomoč ostalim.
Afriški pregovor pravi »Če želite biti hitri, pojdite sami. Če želite priti daleč, pojdite skupaj«. Spoštovanje, sodelovanje, korekten odnos in dobra volja so ključ do uspeha. Za nasvet in moralno podporo sem vam na voljo.
Sem Andrej in prihajam iz Zasavja. Za tutorstvo sem se odločil, ker se mi zdi pomembno, da imaš v času študija na voljo nekoga, ki ti je v pomoč z raznimi informacijami, izkušnjami ter znanjem.

Sem študentka 3. letnika. Za tutorstvo sem se odločila zaradi dobrih izkušenj s svojimi predhodniki, ki so mi olajšali marsikatero delo pri študiju. Z znanjem in izkušnjami, pridobljenimi v času študija, lahko tudi jaz pomagam ostalim študentom.

»Bolj ko človeka naredimo sposobnega, bolj svoboden je«. L. R. Hubbard

Za tutorstvo sem se odločil zato, ker iz lastnih izkušenj vem, da je vsak nasvet, informacija, itd.... še kako dobrodošla pri zahtevnem študiju, kot je študij na naši šoli. Zato zelo rad pomagam in sem vesel, da lahko svoj čas posvetim tudi tutorstvu in pomoči študentom.