Kakovostni izobraževalni in raziskovalni programi

11. Kongres zdravstvene in babiške nege Slovenije

27.11. - 29.11.2017

11. Kongres zdravstvene in babiške nege Slovenije – Medicinske sestre in babice – ključne za zdravstveni sistem

V času od 27. do 29. novembra je na Brdu pri Kranju potekal 11. kongres zdravstvene in babiške nege Slovenije z naslovom Medicinske sestre in babice – ključne za zdravstveni sistem.

V ponedeljek, 27. novembra 2017, je potekala slovestnost ob 90-letnici organiziranega delovanja medicinskih sester na Slovenskem. Častni pokrovitelj svečane akademije je bil predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor. Ob tem jubileju je Zbornica-Zveza izdala obsežen zbornik z naslovom Negovanje dediščine skozi devet desetletij – organizirano delovanje medicinskih sester na Slovenskem. Zbornik je dosegljiv v knjižnici Visoke zdravstvene šole v Celju. 

Na kongresu zdravstvene in babiške nege Slovenije sta bila predstavljena prispevka:

  • Povezava med zdravstveno pismenostjo in življenjskim slogom starih ljudi (Tina Razlag Kolar, Boris Miha Kaučič, Tamara Štemberger Kolnik).
  • Vpliv dietnega prehranjevanja na kakovost življenja pacientov s kronično ledvično boleznijo (Nataša Juhart, Boris Miha Kaučič, Nataša Leskovšek).

Članicama Alumni kluba Visoke zdravstvene šole v Celju, gospe Tini Razlag Kolar in gospe Nataši Juhart, čestitamo za uspešno predstavitev prispevka na kongresu. 

Zbornik prispevkov z recenzijo je dosegljiv na: 

http://www.zbornica-zveza.si/sites/default/files/publication__attachments/kongres_90let_opt.pdf


Na koledar