| SI | EN
Novice
 • 15.09.2020
  Uspešno zaključen projekt ŠIPK
  V četrtek, 10. 9. 2019 je potekala zaključna predstavitev rezultatov projekta ŠIPK: Optimizacija transporta pacientov na diagnostične preiskave v Splošni bolnišnici Celje. Vodstvu Splošna bolnišnica Celje so bili predstavljeni rezultati 4-mesečnega projekta, ki so zajemali celovito obravnavo transporta pacientov z različnih vidikov (logističnega, zdravstvenega, ergonomskega, kadrovskega in stroškovnega ter z vidika dostojanstva pacientov). V projektu sta sodelovala študenta Visoke zdravstvene šole v Celju Andrej Resnik in David Drljača, študenta Fakultete za logistiko, Univerza v Mariboru, študentka Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije, študentka Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani (študijski program fizioterapija) ter študentka Filozofske fakultete Univerze v Mariboru (študijski program psihologija). Njihovo delo so usmerjali pedagoška mentorja viš. pred. dr. Roman Parežnik iz Visoke zdravstvene šole v Celju in doc. dr. Brigita Gajšek iz Fakultete za logistiko UM ter strokovna mentorica iz Splošne bolnišnice Celje mag. Hilda Maze. Študenti so z odliko opravili svoje delo za kar jim iskreno čestitamo. Splošna bolnišnica Celje že pripravlja načrt implementacije predlogov izboljšav v prakso. Projekt je delno financirala Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Javni razpis za dodelitev sredstev izbor operacij se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 kot neposredna potrditev programa »Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju – Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016–2020«
 • 14.09.2020
  3. prijavni rok za vpis v 1. letnik študijskega programa Zdravstvena nega
  3. prijavni rok za vpis v 1. letnik študijskega programa Zdravstvena nega bo potekal od 14. 9. do 18. 9. 2020. Prostih je 6 vpisnih mest.
 • 20.08.2020
  Objavljen izvirni znanstveni članek projekta MICE-ICU
  V oktobrski številki revije Intensive and Critical Care Nursing bo objavljen članek z naslovom European intensive care nurses’ cultural competency: An international cross-sectional survey. Avtorji članka so sodelujoči raziskovalci v projektu MICE-ICU, med njimi tudi visokošolski učitelji VZŠCE, izr. prof. dr. Kristijan Breznik, izr. prof. dr. Filej, doc. dr. Kaučič in pred. Smrke.
Dogodki
 • 6.12. - 9.12.2020
  Predstavitev rezultatov projektov QualMent in CompRU
  Na mednarodni konferenci NETNEP 2020, ki bo potekala v Španiji v decembru 2020 (prestavljena iz aprila 2020), bo predstavljen prispevek z naslovom Slovenian nursing student´s research utilization competence and received support in clinical practice. Prispevek je nastal v okviru raziskav v projektih QualMent in ComRU, med avtorji prispeka sta poleg finskih raziskovalcev tudi doc. dr. Bojana Filej in doc. dr. Boris Miha Kaučič.
  VEČ >>>
 • 23.9.2020
  Nastopno predavanje
  Dr. Barbara Gnidovec Stražišar, kandidatka za izvolitev v naziv docentke za področje pediatrije, bo imela nastopno predavanje v sredo, 23. 9. 2020, ob 15.30 uri, v predavalnici B, Visoke zdravstvene šole v Celju. Tema nastopnega predavanja: "Ontogeneza spanja pri otroku in spodbujanje razvoja dobre higiene spanja".
 • 15.9.2020
  Predavanje Korona med nami
  Vabljeni na ONLINE predavanje o najaktualnejši temi letošnjega leta Covidu-19. V torek, 15. 9., ob 18. uri bo prof. dr. Ivan Eržen predstavil najnovejša znanstvena spoznanja o tem virusu, kakšne posledice pušča na zdravju obolelih, kako blizu smo cepivu (oz. zdravilu) in kaj lahko pričakujemo v prihodnosti. Po končanem predavanju bo na voljo za vaša vprašanja. Predavanje bo potekalo na povezavi: https://zoom.us/j/6518275931
 • 10.9.2020
  Predstavitev rezultatov projekta Optimizacija transporta pacientov na diagnostične preiskave v SB Celje
  Zaključna predstavitev rezultatov projekta OPTIMIZACIJA TRANSPORTA PACIENTOV NA DIAGNOSTIČNE PREISKAVE V SPLOŠNI BOLNIŠNICI CELJE bo potekala v četrtek, 10. septembra 2020, ob 13. uri v prostorik Splošne bolnišnice Celje, Oblakova ulica 5 (predavalnica v kleti).
  VEČ >>>

Sodelujemo z: